SPANSK GRAMMATIK - ARTIKLERNE

SPANSK GRAMMATIK - ARTIKLERNE

ET LILLE ORD MED STOR MAGT

Hos Online Sprog har vi skrevet om de spanske artikler, hvor vi nævnte de mest grundlæggende regler omkring emnet, såsom formerne, køn og tal. Desuden har vi også lavet to flotte infographics, hvor vi gennemgår reglerne omkring de spanske artikler. Vi har også lavet nogle opgaver, hvor du får mulighed for at øve dig i emnet. Du kan finde undervisningsmaterialet, ved at trykke på følgende link: Om de spanske artikler: Forklaringer, Infographics og opgaver. Men ikke nok med det, så har vi lavet en lille video, hvor vi gennemgår, men på en lidt anderledes og sjovere måde, emnet. Videoen finder du ved at trykke følgende link: Videoen om de spanske artikler og opgaver.

ET LILLE ORD OG ET LILLE BOGSTAV MED STOR MAGT

I dag skal vi fokusere på, hvordan et navneord ændrer sit betydning, når vi bruger det sammen med et artikel i maskulinum og i femininum. Desuden skal vi også kigge på, hvordan et navneord har to forskellige betydninger, når det ender på -o eller -a. Lad os begynde med artiklerne og navneord.

FEMININUM OG MASKULINUM PLUS NAVNEORD

Med listerne nedenunder kan du se, hvordan navneordene får en helt anden betydning, når de indledes med et artikel i femininum eller et artikel i maskulinum. Læg mærke til, at der er tale om store betydningsforskelle. 

Her kan du se nogle gode eksempler vedrørende artiklerne i femininum og maskulinum og hvordan navneord får en anden betydning, når vi bruger det med et artikel i femininum eller maskulinum, f.eks. La policía = Politi, kvindelig politibetjent; El policía = En mandlig politibetjent.


Hermed flere eksempler omkring navneordene, der indledes med enten et artikel i femininum -dvs. una/la -, eller et artikel i maskulinum.NAVNEORD DER ENDER PÅ -O ELLER -A

Hermed har vi en liste, hvor du kan se, hvordan et navneord i maskulinum, der ender på -o har en bestemt betydning, men betydningen ændrer sig, når det samme navneord ender på -a.

Hermed listen, hvor du kan kigge på navneord i femininum, dvs. et navneord der ender på -a, f.eks. La helada = Frosen, og det samme navneord, men i maskulinum, dvs. et navneord der ender på -o, f.eks. El helado = Isen. På den måde kan du se, hvordan navneordet får en helt anden betydning, når vi ændrer ændelsen fra -a til -o. Det er ikke den samme situation, når du har et navneord som El niño = barnet // La niña = Pigen. Her kan du se at selvom navneordene har to forskellige betydninger (barnet // pigen) hører de til samme art.


OPGAVER

Og vi har nogle opgaver, hvor du kan øve dig i huske de mange navneord, som du har fundet på listerne. Med opgaverne her får du mulighed for at træne din udtale, arbejde med din hukommelse og skrive spansk. Der er tale om to opgaver, hvor den ene står på engelsk og den anden står på dansk.


OM VORES SPANSKLÆRER - TILBUD - ONLINE SPANSKUNDERVISNING.

Marcelo Alejandro - Spansklærer - Underviser spansk online. Online Sprog

Marcelo Alejandro - Spansklærer - Underviser spansk online. Online Sprog

Marcelo er en underlige type. Han sagde op til et godt job. Rejste til et buddhistisk land. Spiste ris i 6 måneder. Han elsker house musik og strande uden mennesker. Mange af hans gamle studerende på universitetet skriver til ham: Vi savner dig! Hvornår kommer du tilbage!? Han er ikke bange for at grine højt, når han underviser. Han ser godt ud i Hugo Boss habitter, men han ser ikke godt ud, når han er forkølet.  Oh ja, han underviser i spansk, idet han er Cand.mag. i Spansk.

VIL DU LÆRE SPANSK OG BENYTTE DIG AF NOGLE AF VORES TILBUD?

4 gratis lektioner. 4 online spansk lektioner, helt gratis // En spansklærer, der kun underviser dig // En lektion = 60 minutter // Undervisningsmateriale

50% rabat. 50% rabat i alle vores normale priser, der gælder for to kursister // En spansklærer, der kun underviser 2 kursister ad gangen // En lektion = 60 minutter // Undervisningsmateriale // Spansk på alle niveauer // En gratis prøvelektion

Online spansk kursus. 10 lektioner à 60 Dkk per lektion // 1 lektion er 60 minutter // En gratis prøvetime // Dig og en spansklærer // Mandag-Onsdag-Torsdag-Fredag // Spansk til alle formål