DE BEDSTE APPS TIL AT LÆRE SPANSK

LÆR SPANSK MED APPS

DE BEDSTE (?) APPS TIL AT LÆRE SPANSK - OG ANDRE SPROG

Er du glad for at bruge apps i forbindelse til din spanskundervisning? Vil du arbejde med nogle bestemte studieelementer med dine elever, f.eks. læsning, lytning eller forøge dine elevers ordforråd?

Apps kunne være en rigtig god løsning. Der er så mange forskellige apps - gratis eller næsten gratis -, som passer til de forskellige måder dine elever tilegner sig et nyt sprog.  I en tidligere post har jeg nævnt nogle apps, der b.la. bruges til at skabe nogle gode historier ved hjælp af tegninger. Men lad os kigge lidt nærmere på nogle af de bedste apps, der findes til at lære spansk. Nogle af de apps jeg nævner her har jeg selv prøvet med nogle af mine elever og kursister. Desuden er nogle af apps helt gratis, mens andre kræver at du betaler et lille beløb, der åbner op for flere kapitler, emner, grammatisk forklaringer og opgaver.

Til sidst, men ikke mindst, skal du ikke tro, at du kan lære at tale spansk, eller andre sprog, med en app efter 1 måned,...

Til sidst, men ikke mindst, skal du ikke regne med, at du kan lære at tale spansk, eller andre sprog, med en app efter 1 måned, men appen, hvis den er god og du planlægger din tid sådan at du sidder 30 minutter hver dag og laver dine opgaver, vil hjælpe dig i at beherske et nogenlunde ok sprog. Hvis du er interesseret i at læse mere om emnet, så kan du læse artiklerne her: "App helping to tackle huge drop in students taking foreign languages" og "Will I be able to learn Spanish with just my smartphone?"

If there’s a sign that we can inspire interest at a younger level, then that’s something to really work upon.
— Simon Birmingham, Education Minister

Har du en smartphone? Så har du adgang til apps.

Lad os kigge på nogle af de bedste apps til at lære spansk.

Duolingo

En af de mest kende apps på markedet er Duolingo, som er 100% gratis og hvor du kan lære 18 forskellige sprog, herunder spansk, portugisisk, engelsk, dansk, tysk, italiensk, fransk, osv. Du skal oprette en profil, vælge dit mål med sproget, du ønsker at lære, for eksempel spansk. Appen er bygget op omkring nogle grammatiske emner -kendeord, verber, navneord, tillægsord, osv.. Desuden kan du lære nye gloser og udtryk, som du gentager op til flere gange inden de sidder helt fast. Til sidst men ikke mindst, så har du mulighed for at læse de mest grundlæggende grammatiske emner.  Duolingo er helt perfekt, hvis du gerne vil lære nye gloser og udtryk, som du kommer til at bruge på din næste ferie.      


MEMRISE

Memrise er en website, hvor du lærer nye ord og udtryk ved hjælp af spil og andre sjove metoder, men det kræver, at du har en god hukommelse. Med Memrise har du mulighed for at vælge et niveau, fra helt begynder hvor du starter med de mest grundlæggende ord/gloser, til avancerede. Du har mulighed for at lytte til ordets udtale og du får nogle tips til at huske ordet. Memrise er helt gratis, men hvis du betaler 9 amerikanske dollars om måneden, så får du adgang til flere ressourcer.


Babbel

Med Babbel har du adgang til mange forskellige sprog, herunder dansk, norsk, spansk, engelsk, tysk, m.m. Folk bag hjemmesiden lover, at du kommer til at snakke om transport, gå på indkøb, spørge om vej, møde nye venner og mad på en måned, hvis du arbejder med opgaverne 10-15 minutter hverdag. Opgaverne er blevet designet og tænkt af sprogfolk, hvis hovedformål er at få dig til at snakke sproget allerede fra første lektion. Opgaverne er en kombination af 4 elementer: Lytte, skrive, læse, og snakke. Opgaverne er bygget op på sådan en måde, at du vil arbejde med de samme gloser og/eller udtryk mange gange, men i forskellige kontektser.  

Men Babbel kan du tilegnet dig ordforråd til et bestemt formål, for eksempel i forbindelse til dit arbejde eller din næste ferie.

Ønsker du at få adgang til alle opgaver, som Babbel tilbyder dig? Så skal du betale. De tilbyder 4 forskellige abonnementer: 1 måned for 9,99 Euro; tre måneder for 19,99 Euro; 6 måneder for 33,99 Euro; 1 år for 59,99 Euro.


På Fodor´s hjemmeside kan du vælge mellem 7 forskellige sprog, hvorefter du får adgang til de mest grundlæggende udtryk til din næste ferie.

På Fodor´s hjemmeside kan du vælge mellem 7 forskellige sprog, hvorefter du får adgang til de mest grundlæggende udtryk til din næste ferie.

En spændende side, der henvender sig til folk, der har brug for de mest grundlæggende udtryk, når de holder ferie i udlandet. Hjemmesiden indeholder udtryk på 7 forskellige sprog: Spansk, fransk, italiensk, tysk, arabisk, kinesisk og japansk. Udtrykkende bliver oversat fra engelsk til et af de førnævnte sprog. Derudover har du mulighed for at lytte til udtalen af de forskellige udtryk.


MIND SNACKS

Mind Snacks består af en række spil, der vil hjælpe dig til at bygge dit ordforråd på en sjov måde.

Mind Snacks består af en række spil, der vil hjælpe dig til at bygge dit ordforråd på en sjov måde.

Har du en iPhone, iPad eller Mac? Så har du mulighed for at prøve Mind Snacks, der blev kåret, som en af de bedste undervisningsapp. Med appen har du adgang til 7 sprog, herunder kinesisk, japansk, spansk, italiensk, fransk, tysk, m.m. Appen består af mange gode spil, som henvender sig til børn, men Mind Snacks er også brugt af gymnasieelever.

Mange af spillene er gratis, men der er også mulighed for at købe adgang til flere opgaver, der indeholder nogle flere og bedre muligheder for at lære sprog. Priserne starter fra 5 amerikanske dollars, hvor du får mulighed for at arbejde med et af sprogene, som de tilbyder.


6-Month Program - Unlimited 30-Min Private Lessons - On-Demand Scheduling - Book lessons in less than 15 seconds - HD Premium, Recorded Classes - Premium Spanish lessons on-demand - Personal Feedback Documents - Feedback & assignments after each lesson

RYPE

Rype lover, at du vil få adgang til en lærer, når du har brug for sådan en. Det betyder, at du kan undervises online på et hvilket som helst tidspunkt. Rype kører en kampagne for folk, der gerne vil lære spansk. Du får 14 dage helt gratis. Du skal bare registrere dig med dit navn og din mail, hvorefter du skal indtaste dit Dankort - bare rolig, de tager ikke penge fra dig medmindre du er 100% tilfreds med den undervisning du får.  Og hvor meget skal du betale efter de 14 gratis dage? Du betaler 99 amerikanske dollars per måned. For denne pris får du følgende fordele:


Spansk for børn fra BBC. En spændende hjemmeside med mange gode opgaver.

Spansk for børn fra BBC. En spændende hjemmeside med mange gode opgaver.

BBC er kendt for at producere høj kvalitet indhold, der er hjælpsom og spændende. Med Spanish fra BCC har du adgang til mange interessante emner, såsom din skole, min familie, mad og drikke, kultur og fritidsaktiviteter. Undervisningsmaterialet henvender sig til børn, men kan godt bruges af andre, der lige skal til at begynde med det spanske sprog.

To make a sentence NEGATIVE (to say you haven’t got something or don’t wear something) is easy - you just put no in front of the verb!

Med BBC - Spansk er der mulighed for at arbejde med de mest grundlæggende emner inden for den spanske grammatik, såsom adjektiver, navneord, artikler og verber. Desuden er der mulighed for at klikke sig videre til andre opgaver, der findes på hjemmesiden. Du skal ikke forvente nogle lange forklaringer om den spanske grammatik, men det mest grundlæggende, som vil danne udgangspunt til videre arbejde med det spanske sprog.