GLOSER OG UDTRYK PÅ SPANSK

SPANSK - LISTER MED DET MEST GRUNDLÆGGENDE ORD OG UDTRYK PÅ SPANSK

Aquí tienen listas con vocabulario en español. Muy útiles para tu próximo viaje a España o a América Latina. Los artículos están en danés, pero las listas están, obviamente, en español y con traducciones al inglés.

Spanske gloser og udtryk du skal vide inden turen går til Spanien og/eller Latinamerika!

Er du en af de heldige, der skal en tur til Spanien eller Latinamerika? Har du lyst til at lære lidt spansk inden du tager til de spændende spanske og latinamerikanske byer? Måske har du lånt nogle interessante spansk lærebøger, hvor du prøver dig frem med det spanske sprog.

Det er ikke fordi du skal beherske det spanske sprog fra A til Z – det spanske alfabet indeholder ikke Æ-Ø-Å –, inden du begiver dig ud gennem det spanske og latinamerikanske landskab. Ikke desto mindre er det en god idé, hvis du kunne nogle ganske få ord og udtryk. Spansk er ret nemt, når vi snakker om udtalen – der er nogle få regler man skal huske, f.eks. at det spanske ”H” er stumt. Men i dag skal vi lige se på nogle nyttige lister med spanske gloser og udtryk du kan lære inden din næste rejse til Spanien og Latinamerika.


iKnow Spanish

En liste med ikke mindre end 200 spanske ord/gloser, som blev oversat til engelsk. De spanske ord/gloser er delt op i forskellige emner, såsom spørge om vej, stille spørgsmål, for eksempel hvor mange, hvor, osv.; du er på hotellet, på restauranten, i lufthavnen og andre steder som du, som turist, kan komme til. Desuden indeholder listen nogle nyttige udtryk, såsom

¿Dónde están los taxis? Where are the taxis? // ¿Por dónde pasa el autobús? Where is the bus? // ¿Dónde está el metro? Where is the subway? // ¿Dónde está la salida? Where is the exit? // Lléveme a esta dirección, por favor. Take me to this address, please. // ¿Cuánto es la tarifa? What is the fare? // Deténgase aquí, por favor. Stop here, please.


Andre lister med ord og gloser på spansk

1) En praktisk infographic, hvor Online Sprog gennemgår nogle af de mest grundlæggende gloser du kan bruge på dit næste bybesøg. Hvad kan du finde på vores infographic? Du kan finde ord som apotek (farmacia), sygehus (hospital), tog (tren), lufthavn (aeropuerto), supermarket (supermercado), osv..

Spansk gloser og udtryk, når du er i byen


 2) Mangler du ordlister på spansk? Vil du have adgang til en billedordbog, hvor du også kan arbejde med din udtale. Gloserne blev oversat til engelsk.

Billedordbog på spansk


3) En opgave, hvor du kan lære navnene på nogle af de mest populære frugter på spansk. Opgaven består af forskellige dele, hvor du kan træne forskellige discipliner, såsom lytning og skriftlig.  Du er mere end velkommen til at bruge opgaven med dine elever. Hermed en opgave, som du kan bruge med dine elever.

Gloser og udtryk på spansk: Frugter


4) Her en lille opgave, hvor du kan lære de mest grundlæggende udtryk, når du vil imponere dine spanske venner.

Gloser og udtryk på spansk: Vejret


5)  Skal du lære at præsentere dig på spansk? Skal du lære at sige dit navn og give andre relevante informationer om dig? Her har vi opgaven. Vi har fundet en god opgave, hvor du kan lære de mest grundlæggende udtryk. Der er tale om skriftlige opgaver, læseopgaver, samt nogle gode videoer, hvor du kan træne dig i at lytte på folk, der kommer fra Spanien og Latinamerika.

Gloser og udtryk på spansk: At præsentere sig


6)  Hermed en lille opgave, hvor du kan lære nye ord på spansk. Denne gang handler det om mad og drikke. En nemt opgave, der henvender sig til nybegyndere.

Gloser og udtryk på spansk: Mad og drikke


7)  For nogle dage siden fandt jeg nogle praktiske udtryk i forbindelse til rejser gennem det spanske landskab. Denne gang tilføjer jeg nogle flere udtryk, der vil hjælpe dig til bl.a. ændre din billet, spørge om togafgange, booke fly- og togbilleter, hvad tid skal du checke ind, m.m.

Gloser og udtryk på spansk: Togafgange, booke fly- og togbilleter.


8) Og du er ankommet til en af de mange spanske lufthavne, og du gerne vil snakke spansk. Hermed en lille praktisk liste med nogle spanske udtryk du kan lære, mens du venter på det næste fly, køber ind, osv.

Gloser og udtryk på spansk: I lufthavnen


9) Du er lige ankommet, lad os sige, til Barajas Lufthavn i Madrid, og du vil gerne tage en taxa til byens centrum, og du vil snakke spansk lige med det samme. Du prøver at skabe nogle situationer for at vise dine spanskkundskaber over for de lokale, og en taxa er en oplagt situation, hvor du kan sige dine første spanske sætninger. Hermed en lille liste - tag den med dig.

Gloser og udtryk på spansk: Køre i taxa i Spanien og Latinamerika


10) Der er så mange butikker i Latinamerika og i Spanien, og de har mange forskellige navne. Det er ikke fordi du skal huske alle navne, men her har du liste, som du kan gemme til næste gang rejsen går til Spanien eller Latinamerika.

Gloser og udtryk på spansk: At købe ind


OM VORES SPANSKLÆRER - OG 4 GRATIS ONLINE SPANSKUNDERVISNING LEKTIONER.  

Marcelo Alejandro - Spansklærer - Underviser spansk online.

Marcelo Alejandro - Spansklærer - Underviser spansk online.

Marcelo er en underlige type. Han sagde op til et godt job. Rejste til et buddhistisk land. Spiste ris i 6 måneder. Han elsker house musik og strande uden mennesker. Mange af hans gamle studerende på universitetet skriver til ham: Vi savner dig! Hvornår kommer du tilbage!? Han er ikke bange for at grine højt, når han underviser. Han ser godt ud i Hugo Boss habitter, men han ser ikke godt ud, når han er forkølet.  Oh ja, han underviser i spansk!

Tjek lige dette link: 4 gange gratis online spanskundervisning med Marcelo Alejandro. Start allerede i dag: Ja, jeg vil gerne prøve online spanskundervisning