SPANSK ORDBOG

SPANSK ORDBØGER

...el garabo le sacaba el antifaz,...

Dos diccionarios para comprender muchas de las expresiones que se usan en América Latina. Muy útil para profesores y/o estudiantes de español.

Denne gang har vi fundet frem til en lidt anderledes ordbog, der vil hjælpe dig med at forstå mange af de forskellige udtryk og gloser, som det spanske sprog indeholder, - og når vi tænker på, at spansk er modersmålet i 21 lande, og at det største spansktalende land er México med næsten 130,000,000 millioner indbyggere, så er der brug for at vi kender til nogle af de mange og spændende spanske udtryk og gloser. Udfordringen bliver ikke mindre af, at den spanske variant er den foretrukne variant blandt spansklærer, der underviser i Danmark -jeg ved det ikke i Norge, Sverige og Finland.

Tag for eksempel et ord som "coger", som i Spanien betyder "at tage", mens i andre sydamerikanske lande betyder at have seksuelt samvær; eller et ord som "afanar", der betyder "at stjæle", "franarre", "forstyrre". Det er bare nogle eksempler, men der er så mange andre.

Así hablamos en er en hjemmeside, der skal bruges, når du læser dine latinamerikanske noveller. Hjemmesiden giver forskellige søgemuligheder: Du kan søge efter lande eller efter alfabetisk orden. Desduen har du mulighed for at bidragre med din viden, idet du kan sende dine ord til siden. Ikke nok med at du finde mange gode og spændende eksempler på ord og udtryk, der bruges i Latinamerika og Spanien, men du finder også mange eksempler, hvor der indgår ordet, du valgte.


TANGO

"Lunfardo" hører hjemme til Buenos Aires og Montevideo og findes i næsten alle tango sange. Ikke desto mindre bruges nogle af de ord den dag i dag. I denne forbindelse har vi fundet en ordbog om emnet. Diccionario de Lunfardo. Måske kan du oversætte nedenstående til dit sprog.

De la naifa, la honradez era un disfraz,
el garabo le sacaba el antifaz,
y después el cabronazo
con un lloro se iba al mazo
en tus notas, che gotán.
— http://www.todotango.com/musica/tema/6101/Agrandao-por-tu-linaje/