Hvorfor bør du lære spansk?

BRUG DIN TID PÅ AT LÆRE SPANSK

Hvorfor bør du læse spansk?

Med 530 millioner personer, der taler spansk på verdensplan; med 21 lande i verden, hvor spansk er modersmål og 44 andre lande, hvor der også findes spansktalende personer, er det spanske sprog svært at komme udenom. I denne artikel vil jeg forsøge at komme frem til nogle gode grunde og argumentationer for at lære det spanske sprog.

Længere nede finder du en video og en infographic, hvor jeg kort og godt gennemgår de vigtigste grunde for at bruge din tid med at tilegne dig det spanske sprog.

SPANSK OG REJSER

Spansk og rejser til et spansktalende land er et af de mest nævnte grunde til, at mange kursister tager et spanskkursus en gang om ugen. Rejsen til Spanien, men især til Latinamerika, hvor engelsk er ikke særlig udbredt, har fået mange kursister til at lære det mest grundlæggende. Der er nogle kursister, der nøjes med at lære nogle basale sætninger for at klare sig på restauranter, hoteller, indkøb og alle de små situationer man oplever, når man er på ferie. I denne forbindelse er der mange gode sider med mange gode opgaver, hvis mål er at hjælpe dig med at tilegne dig et basalt spansk ordforråd, herunder navnene på mad og drikke; når du vil gerne bestille togbillet, hotelværelse og rejse med forskellige transportmidler, såsom taxaer og bil; og når du går på indkøb. Desuden er der en del danskere, der har købt sommerbolig i Spanien. I denne forbindelse ønsker de at kommunikere med de lokale og klare nogle basale kommunikationssituationer.

SPANSK, ARBEJDE OG BUSINESS

Et vigtigt argument for at bruge din tid på at lære sproget har at gøre med de mange muligheder der er for folk, der kan begå sig på spansk.

Linkedin

For nogle uger siden opdagede jeg en app, som Linkedin står bag. Navnet er Linkedin Job Search. Når du bruger spansk som nøgleord, så får du omkring 1000 jobopslag, ikke bare fra Danmark, men fra andre europæiske lande, samt Asia, USA og nogle steder i Latinamerika. Nogle af jobopslagene kræver spansk på højt niveau, idet arbejdsopgaverne går ud på et tæt samarbejde med folk fra Latinamerika, men der findes også en hel del jobs, hvor spansk er et stort plus, der afspejler sig i dit løn.

Spansk Internettet og andre medier

I de seneste år har det spanske sprog forøget sit tilstedeværelse på nettet og diverse former for kommunikationsmidler, herunder aviser, blade, radio og fjernsyn. I USA findes der mere end 200 spansksprogede aviser, samt tv-kanaler og radiostationer. Med næsten 40 millioner spansksprogede personer der bor i USA, er den spanske minoritetsgruppe ikke bare USA´s største, men den er også en økonomisk og politisk magtfaktor.

Spansk er det foretrukne sprog blandt den engelske befolkning. Desuden har forskellige organisationer påpeget Latinamerika, herunder Colombia, Mexico, Chile og Argentina, hvor der tilsammen bor 230 millioner personer, som et af de markeder England skal forbedrede sine erhvervsrelationer til.   

Konklusion

Spansk er et sprog, der giver mange gode muligheder - især hvis du ønsker at forberede dine arbejdsmuligheder i Danmark og i udlandet, hvor engelsk er ikke nok. Desuden kan du få bedre rejseoplevelser til de spansktalende lande, når du er i stand til at kommunikere på spansk.


VIDEO

Hvorfor bør du bruge tid for at lære spansk? Hermed en video, hvor der gennemgås nogle grunde til, at du bør bruge tid på at lære det spanske sprog.


INFOGRAPHIC

Hvor bør bruge tid på at lære spansk? Hermed en infographic, hvor der gennemgås nogle af grundende til, at du bør bruge tid med at lære det spanske sprog.