Spansk Grammatik: Dativstyrende verbum

Spansk Grammatik: Dativstyrende verbum

Der er nogle verber, som konstrueres med hensynsled / indirekte objekt / IO. Dem kalder vi for dativstyrende verber. Gustar, som på dansk betyder At behage --> At kunne lide, er et af de såkaldte dativstyrende verber. Det vil sige, at verbet skal forbindes med hensynsled / indirekte objekt / IO.

SPANSK GRAMMATIK - VERBER

SPANSK GRAMMATIK - VERBER

Verber med mange betydninger - Forklaringer og opgaver

Vi kender det godt: Ord der har mere end en betydning. Fænomenet kaldes polysemi (polisemia på spansk: "poli" = mange; og det græske ord "semia" = betydning),  og findes i stort set alle sprog, som jeg har kendskab til, herunder spansk, dansk, engelsk, italiensk og portugisisk. 

Online spanskundervisning

Online spanskundervisning

For snart et år siden begyndte jeg at undervise spansk online til 4-5 elever, som jeg havde undervist på aftenskoler og som gerne ville arbejde videre med det spanske sprog, men havde ikke tid til at gå til spanskundervisning på en fast ugedage. Siden da har jeg ikke kigget mig tilbage. Med denne post vil jeg gerne dele mine erfaringer med dig, der overvejer at undervise online spansk eller gerne vil lære spansk på en lidt anderledes måde.

RESSOURCER TIL AT LÆRE SPANSK

RESSOURCER TIL AT LÆRE SPANSK

RESSOURCER TIL AT LÆRE SPANSK

Hvis du virkelig vil lære flydende spansk, så er du nødt til at øve dig, disciplin og mulighed for at bruge sproget. Heldigvis er der mange ressourcer, som kan bruges når du gerne vil lære spansk eller andre sprog. Hermed vil Online Sprog nævne nogle af de mange online ressourcer, som du kan bruge

DE SPANSKE VERBER

DE SPANSKE VERBER

Regelmæssige verber - Spansk grammatik for begyndere

Denne post er til dig, der gerne vil lære og arbejde med de regelmæssige spanske verber. Denne post, som du læser lige nu, er et resultat af tidligere poster, som Online Sprog har skrevet i de sidste par måneder. Jeg er næsten 100% sikker på, at du vil lære hvordan de spanske verber bøjes, hvis du læser om de forskellige regler (der er ikke mange) og arbejder med de forskellige opgaver, som du vil finde i de andre poster jeg har skrevet.

FALDGRUBER I SPANSK

FALDGRUBER I SPANSK

There are many pairs of Spanish and English words which are very similar in form but which are different in meaning. Such pairs are often known informally as falsos amigos. Interference from one language to another is likely in these cases, and it is worthwhile giving special attention to them.

Falske venner, også kaldet lumske ligheder, er ord der ligner hinanden på spansk og dansk, men som betyder noget forskelligt. Hermed viser Online Sprog falske venner, men mellem spansk og engelsk. Lad os se på nogle få eksempler.

 

GODE GRUNDE TIL AT LÆRE ET NYT SPROG

GODE GRUNDE TIL AT LÆRE ET NYT SPROG

GODE GRUNDE TIL AT LÆRE ET NYT SPROG - INSPIRATIONSVIDEO

Måske sidder du og overvejer at lære et nyt sprog, eller fortsætte med at blive bedre på sproget du begyndte at lære for nogle måneder siden. Måske mangler du motivation for at starte (eller fortsætte) med et nyt sprog og dermed et nyt ordforråd, en ny grammatik. Det er ikke nemt at holde gejsten oppe, eller bare komme i gang med at bruge nogle timer på at lære et nyt sprog. Hermed en lille video, hvor vi gennemgår nogle af de få grunde der findes til at starte (eller fortsætte) med at lære et nyt sprog.

Vi håber, at du får inspiration.

God fornøjelse.

SPANSK GRAMMATIK - ARTIKLERNE

SPANSK GRAMMATIK - ARTIKLERNE

ET LILLE ORD OG ET LILLE BOGSTAV MED STOR MAGT

I dag skal vi fokusere på, hvordan et navneord ændrer sit betydning, når vi bruger det sammen med et artikel i maskulinum og i femininum. Desuden skal vi også kigge på, hvordan et navneord har to forskellige betydninger, når det ender på -o eller -a. Lad os begynde med artiklerne og navneord.

KÆRLIGHED PÅ SPANSK

KÆRLIGHED PÅ SPANSK

LAD OS SNAKKE OM KÆRLIGHED PÅ SPANSK. Og her kommer det! Hvordan i alverden kan du score den smukke mand/kvinde du har mødt i Spanien eller/og Latinamerika. Ja, du kan lægge ud på engelsk. Det er fint nok. Men hvad nu hvis du prøver at være den eneste ene for ham/hende? Hvad nu hvis du prøver dig frem på spansk, og ovenikøbet med din flotte accent? 

ORDFORRÅD PÅ SPANSK - 2.DEL

ORDFORRÅD PÅ SPANSK - 2.DEL

ORDFORRÅD PÅ SPANSK - 2.DEL - Hermed kommer Online Sprog med flere gloser og udtryk på spansk, der bliver oversat til engelsk. Denne gang går vi lidt videre i forhold til vores anden post for nogle dage siden: Ordforråd på spansk

"SER" OG "ESTAR" - AT VÆRE

"SER" OG "ESTAR" - AT VÆRE

SPANSK GRAMMATIK - SER OG ESTAR

Et emne, som mange kursister/elever kæmper med i forbindelse til spanskundervisningen, er de to spanske verber, "Ser" og "Estar", der kan på dansk oversættes til bl.a. "at være". Ikke desto mindre skal vi lægge mærke til grundbetydninger af de to verber. "Ser"s grundbetydninger er: at være til - at eksistere - at findes. "Estar"s grundbetydninger er: at være til stede - at befinde sig

ORDFORRÅD PÅ SPANSK

ORDFORRÅD PÅ SPANSK

Hos Online Sprog har vi fundet nogle praktiske lister med gloser på spansk, der blev oversat til engelsk. Listerne er delt op i små kapitler, der igen er delt op efter emner, som især henvender sig til nybegynder eller de såkaldte "falske" begyndere, f.eks. kursister der gik til spansk for mange år siden og gerne vil genopfriske dit spansk.

GRATIS SPANSK GRAMMATIK - FREE SPANISH GRAMMAR

GRATIS SPANSK GRAMMATIK - FREE SPANISH GRAMMAR

Free spanish grammar book! Gratis spansk grammatik! Libro gratis de gramática española!

GLOSER OG UDTRYK PÅ SPANSK

GLOSER OG UDTRYK PÅ SPANSK

Spanske gloser og udtryk du skal vide inden turen går til Spanien og/eller Latinamerika! Listas de palabras en español. Muy útiles para tu próximo viaje.