DE 10 BEDSTE RÅD FOR AT LÆRE KINESISK

DE BEDSTE RÅD FOR AT LÆRE KINESISK

 

Det ved vi alle sammen: Kinesisk er verdens største sprog! Der er mange gode grunde til det, men først og fremmest befolkningsstallet, som er mere end fordoblet på 50 år. Nu er det oppe over 1,3 milliard. Desuden er Kina en af verdens største økonomier. Det betyder, at alle lande i verden, mere eller mindre, er interesseret i at sælge til Kina. I den forbindelse har vi oplevet en stigende interesse for at læse kinesisk - især forretningskinesisk. I 2013 kom David Cameron med følgende udtalelse (jeg er lidt uenige med ham, idet jeg synes, at fransk, tysk og andre sprog skal prioriteres):

"By the time the children born today leave school, China is set to be the world's largest economy. So it's time to look beyond the traditional focus on French and German and get many more children learning Mandarin". "David Cameron urges British students to ditch French and learn Mandarin".

DE 10 BEDSTE RÅD FOR AT LÆSE KINESISK

Infographic nedenunder er resultatet af en spørgerunde blandt folk, der arbejder med det kinesiske sprog. De er kommet frem til nogle nyttige apps, der hjælper dig med at lære kinesisk.