LÆSE KINESISK

AT LÆSE KINESISK

Alle dem jeg kender er enige om en ting: Du skal begå dig på kinesisk, idet vi taler om et sprog der åbner døre til et marked med mange gode muligheder. Arbejder du med eksport og/eller import til det kinesiske marked, så ved du hvor vigtigt det er at tale kinesisk. Der er så mange gode hjemmesider på nettet med nogle interessante argumenter om, hvorfor du bør satste på det kinesiske sprog.

Jeg har fundet frem til nogle gode hjemmesider, hvor du får at vide, hvorfor du bør overveje at bruge din tid på at lære kinesisk. Andre hjemmesider lægger vægt på at forklare forskellene mellem mandarin og cantonese. Der findes også nogle ret gode undersøgelser omkring mødet med det kinesiske marked, f.eks. dette rapport udarbejdet af EU SME Centre, hvis målet var at give nogle gode retningslinjer, når du forhandler med dine kinesiske partnere. Til sidst men ikke mindst findes der mange gode hjemmesider, hvor du kan lære at tale/skrive kinesisk - her tænker jeg på grundlæggende kinesisk. App: Speak Chinese Free - Gratis kinesiske lektioner - BCC Languages Chinese er bare nogle af de mange muligheder der findes, når du gerne vil lære kinesisk.

Måske tænker du: Kinesisk er svært! Det kommer an på mange ting. Den kinesiske grammatik er ikke så svær, når man sammenligner den med den tyske grammatik. Ikke desto mindre skal du ikke tro, at du kommer til at tale/skrive kinesisk efter en lektion. Det tager tid. Og det er her, hvor dygtige lærere kommer ind i billedet. De udvikler nye metoder for at gøre indlæring af det kinesiske sprog nemmere.

ShaoLan Hsueh er en af de lærere, der har gjort det godt. I videoen nedenunder taler hun om de kinesiske tegn og logikken bag det.

God fornøjelse!