10 gode råd for at lære spansk

Messi, Jeniffer López og Pitbull har noget til fælles: De taler spansk!

Du er en ny elev, der glæder sig til at starte med det nye sprog man taler i 20 lande! Ja, 500 millioner mennesker har spansk som deres modersmål og mange millioner går til spanskundervisning. Tænk nu på Twitter og spansk: On Twitter, although English is the most common language, an estimated 49% of tweets are in others languages, with Japanese, Spanish, Portuguese and Indonesian users the most active. Glem ikke Messi -ja, han taler spansk-, og Pitbull, Jeniffer Lopez og mange andre, der synger på spansk.

Og du sidder med dine "nye" spanske bøger, der indeholder "spændende historier" om en familie, der fortæller om deres venner, fritid, arbejde og andre kedelige emner -ja, bøgerne er så kedelige, emnerne er så stupide, at du snart vil glemme alle dine gode begrundelser for at lære spansk. Glem det! Bliv ved. Du vil ikke fortryde det - især hvis du får mulighed for at tage til Sydamerika eller Spanien.

Men nu skal du lære noget, der vil minde om sproget man taler i Spanien og mange andre steder i Latinamerika. Mist ikke modet og håbet, når du konfronteres med de 100.000 spanske verber; underlige tekster med underlige folk og verdens kedeligste bøger.

10 gode råd for at lære spansk

  1. Tal spansk med din lærer. Stil spørgsmål til ham, på spansk!
  2. Lær verbernes bøjninger! Begynd med 1. person ental. Det tager tid, men du skal blive ved.
  3. Brug ordbøger - det en en bog med mange ord i.
  4. Find nogle gode hjemmesider, hvor du kan lave flere opgaver - snart skriver jeg en post med nogle gode links.
  5. Podcasts er gode.
  6. Hold motivationen oppe: Tænk på alle de smukke kvinder og mænd, der kun taler spansk!
  7. Sig til din lærer, at du vil lære praktisk spansk, f.eks. "Hola mi amor!", "Quiero besarte", m.m.
  8. Rejs til Spanien og Latinamerika, hvor du kan drikke en masse vin, hvorefter du kommer til at snakke spansk med de lokale.
  9. Facebook: Prøv at følge med i hvad stjernerne skriver om deres interessante liv (?), herunder Messi.
  10. Alle sammen "kan tale" engelsk. Prøv at være helt specielt: Tal Spansk!

 

Obelisco, Buenos Aires, Argentina